ICF GENT : Debatavond met Georges-Louis Bouchez

13 maart 2023 15:30

https://icf.peepl.be/nl/site/a...

ICF GENT: Debatavond met Georges-Louis Bouchez: Meer mensen aan het werk voor minder belastingen en een betere begroting 

Op 4 april verwelkomt ICF GENT Georges-Louis Bouchez, voorzitter van MR, de partij van de Franstalige liberalen. Hij is ongetwijfeld een van de meest besproken politici van het moment: hij houdt geen blad voor de mond en is niet bang om heilige huisjes in te trappen.

In zijn nieuwjaarsboodschap kondigde hij al aan dat het kost wat kost tijd is om structuren te hervormen, om sterke keuzes te maken en om duidelijke standpunten in te nemen. De rol van een waardig politicus bestaat er volgens hem in om veranderingen uit te tekenen voor de toekomstige generaties. En als liberaal wil hij niet meegaand of zelfgenoegzaam zijn, geen taboes of dogma’s accepteren maar vrij kunnen denken en werken voor meer welzijn, niet alleen vandaag maar ook voor de komende generaties.

Het is in die context dat hij ook in 2023 verder in gesprek gaat met de Vlaamse ondernemers in deze met Oost-Vlaanderen, als ijzersterke provincie, die door haar economische activiteit werkgelegenheid, welvaart en vooruitgang meebrengt.

Een hogere werkzaamheidsgraad brengt immers meer inkomsten mee voor de overheid en creëert ruimte om de belastingen te verlagen, de begroting te verbeteren en de economie aan te wakkeren. De titel van zijn exposé vat in feite de sociaaleconomische visie van MR samen.

En tijdens deze debatavond deelt hij zeer open zijn visie op mens, samenleving en politiek. Een uitgelezen moment om kennis te maken met deze gedreven kandidaat eerste minister.

Let wel: de plaatsen zijn beperkt dus per kerende inschrijven is aan te raden.

Deadline is 31 maart 2023.

Praktisch:

  • Locatie: Cercle Royal La Concorde, Kouter 150 Gent
  • Parking: Kouter of Korte Meer
  • Aanvang: 19u netwerkreceptie
  • Diner: 19u45 met aansluitend het exposé van onze gastspreker gevolgd door Q&A

°De voorzitter zal het publiek toespreken in het Frans maar vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld.

  • Leden van De Hanze en House of Flanders betalen € 55 (inclusief BTW) net zoals hun partners en hun gasten.
  • Dit bedrag wordt ook aangerekend bij no show of annulatie na 2 april 2023.