Buitenbeentje tussen de businessclubs

Netwerken in een ongedwongen sfeer

Jong en ervaren ondernemend Vlaanderen deelt kennis en kunde

International Club of Flanders De Hanze is in 1978 opgericht door enkele lokale grootindustriëlen met duidelijke historische knipoog naar de Hanzeatische stedenbond. Rond de 15e eeuw kende dit fenomeen zijn toppunt waarbij er zo’n 200 steden (o.a. Brugge) samenwerkten. Met een apolitieke visie en niet-gebonden aan één of andere levensbeschouwing groeide de club uit tot een uniek ontmoetingsplatform, met zo’n 220 leden. Managers, politici, ambtenaren en ondernemers kunnen er in een joviale sfeer hun ideeën vormen, aftoetsen of bijstellen door een open wisselwerking van gedachten en overtuigingen.


Activiteiten van De Hanze

Netwerk events.

De Hanze heeft een traditie om vooraanstaande sprekers met economische, socio-culturele of politieke achtergrond te ontvangen. Afspraak in Hotel Crowne Plaza op de Burg (Brugge) tussen de cryptefunderingen van de vroegere Sint-Donaaskerk met op het menu: een gezellig aperitief, een lekker diner, een interessante gastspreker en afsluitend koffie om na te praten. Met veel mogelijkheid om uitgebreid te netwerken.

Ontbijt(k)boeken.

4 maal per jaar nodigen we een auteur uit om toelichting te geven bij een recent verschenen boek. Eerst wordt de innerlijke mens verstrekt met een ontbijt. Na de ochtendbabbel aan de ontbijttafels is het tijd voor geestelijk voer over telkens heel uiteenlopende topics, met een Q&A en signeersessie achteraf. De ideale formule om met nieuwe inzichten je werkdag aan te vangen!

Bedrijfsbezoeken.

Hanzeleden krijgen de kans om een bedrijf van binnenuit te leren kennen. In het verleden waren de branches heel uitgebreid, van verpakkingen tot drukkerijen over voeding voor mens en dier tot productiebedrijven voor o.a. luchtvaart en andere boeiende sectoren.

Culturele en ontspannende activiteit.

Af en toe is het tijd voor netwerking in combinatie met ontspanning. Denk hierbij aan een museumbezoek, een stadswandeling met of zonder gids, een golfinitiatie of bepaalde thema-avonden … Hier krijgen onze activiteiten telkens een extra vriendschappelijke dimensie.

De Hanzereis.

Tweejaarlijks verleggen we met De Hanze letterlijk onze grenzen. Met De Hanzereis proberen we om een leuke mix te brengen van cultuur, natuur, ondernemerschap, bedrijfsbezoeken, … Waar we ook naartoe gaan.

Nieuwjaarsreceptie en Happy Hour.

Om het nieuwe jaar op een gepaste manier in te luiden, organiseert De Hanze haar nieuwjaarsreceptie elk jaar op een speciale locatie. De tweede seizoenshelft wordt ingezet met een happy hour waar leden hun vakantieverhalen delen en kunnen vooruit kijken naar de rest van het jaar.