21 0225 - Ontbijtboek met Jürgen Ingels

25 maart 2021 · online

Na een lekker ontbijt en de inleiding van onze voorzitter Valerie gaan we van start.

Jürgen Ingels is een zeer boeiende spreker en start met leuke anekdotes uit zijn jeugd. Zijn vader motiveerde hem als kind en leerde hem dat je zelf je dromen moet verwezenlijken. Organiseren van feestjes zit er al van vroeg in (dit was een manier om zelf te kunnen meefeesten) en zo ontdekte Jürgen ook de kracht van netwerken. Deze ondernemer zit nooit stil en haalt alles uit zijn dag.

Jürgen bouwt zijn carrière op door zo veel mogelijk parallel te werken (in tegenstelling tot serieel werken waarbij je opeenvolgend studie, carrière en doorgroeien in dezelfde sector ziet). Hij werkt in verschillende sectoren, zodat hij vele parallelle ervaringen opdoet.

Eén van de inspiratiebronnen voor Jürgen is Brian Acton (Yahoo). Deze man heeft enorm veel geïnvesteerd maar is op een moment ook alles verloren. Acton begon opnieuw en hij is één van de co-founders van WhatsApp, een voorbeeld van het durven investeren in het leven.

Jürgen ( ‘de Schumacher van excel’) ondervond dat je constant moet bijleren, nieuwsgierig blijven en nieuwe dingen willen leren: er zijn voortdurend alweer efficiëntere middelen om hetzelfde doel te bereiken.

Een ander interessant idee is dat iets niet per se in werkelijkheid productief is, gewoon omdat je dat denkt. Naast hard werken is gezondheid, sport, slaap en time off zeer belangrijk. Het boek ‘Eat Move Sleep’ van Tom Rath is in dit opzicht een echte aanrader, om - zoals hijzelf - het van tijd tot tijd te herlezen.

Anekdote van Lori Greiner uit dit boek:

Dear optimist, pessimist, realist – while you guys were arguing about the glass of wine, I drank it! Sincerely, the opportunist

Belangrijk bij het investeren als ondernemer…

Investeren in een gepassioneerd iemand

Doorzettingsvermogen

Geloven in jezelf

Een portie geluk

Nieuwsgierigheid

Rebels zijn…

Het is gebleken dat de leeftijd van 45 jaar een zeer goed leeftijd is hiervoor. Ook timing speelt een grote rol. Het is niet altijd gemakkelijk om het juiste moment voor het juiste product te vinden. Niet alle projecten zijn succesvol (ref. chocoladewinkel in Zweden).

Jürgen stelt verder dat je met boerenverstand al een heel eind komt en zoals steeds: eerlijk duurt het langst! We onthouden zeker ook dat een bar in het kantoor belangrijk is!

Dit is geen managementboek maar een zeer leesbaar boek met tips, weetjes en anekdotes; een aanrader voor iedereen!